27. srečanje SSPŠ

Na preteklih srečanjih Sekcije socialnih pedagoginj in pedagogov smo velikokrat ugotavljale, kako potrebujemo prostor in čas za izmenjavo izkušenj, za klepet, deljenje mnenj, medsebojno podporo. Zato smo se v odboru sekcije odločile, da bomo 27. srečanje v celoti namenile temu. Za lažjo dostopnost smo se odločile, da ga organiziramo na daljavo.

Srečanja, ki je potekalo 19. 3. 2024, se je udeležilo 12 udeleženk. Dve od teh sta se naših srečanj udeležili prvič, kar nas še posebej veseli, saj to pomeni, da se naša skupnost širi in je medsebojna podpora še kako dobrodošla.

Začetek smo »prebile« z aktivnostjo ledotalilca – poimenovanje doživljanja letošnjega šolskega leta z naslovom filma. Ob tem smo se zelo zabavale in ugotavljale, da je naše delo vzbuja veliko drame in akcije (Titanik, Misija nemogoče, Kaos …).

V nadaljevanju smo tekom srečanja odprle vprašanja, s katerimi se soočamo pri našem delu in delile izkušnje: Kako učencu razložiti, zakaj ima dodatno strokovno pomoč?, Koliko »pritiskati« z zahtevami šole na učence, ki so anksiozni?; Kako delati z zelo občutljivim otrokom?; delile smo izkušnje kako izvajamo ure dodatne strokovne pomoči (individualno/v skupini; v razredu/izven) in izkušnje kako pred lastnim kolektivom izpeljati izobraževanje za sodelavce.

Ob koncu srečanja smo ugotavljale, da naše delo res ni dolgočasno, da zaradi prepletanja različnih področij, ljudi in odnosov zahteva veliko akcije v reševanju drame in da je medsebojna podpora dragoceno orodje, ki nam pomaga pri soočanju s temi izzivi. 

27. srečanje SSPŠ
Pomakni se na vrh