POSVET: Kje nas šola žuli?

Kje nas šola žuli? Izzivi pri izobraževanju otrok in mladostnikov v vzgojnih zavodih, stanovanjskih skupinah in mladinskih domovih

Četrtek, 13. februar 2020 ob 09:00–14:00

V LUK – medgeneracijski center, Cesta talcev 7, 4000 Kranj

V okviru Sekcije za institucionalno vzgojo, ki deluje znotraj Združenja za socialno pedagogiko strokovni delavci vzgojnih zavodov letos organiziramo strokovni Posvet na temo izobraževanja otrok in mladostnikov v vzgojnih zavodih, stanovanjskih skupinah in mladinskih domovih.

Ciljna skupina: strokovni delavci, ki se pri svojem delu srečujete z otroci in mladostniki z vedenjskimi in čustvenimi težavami, ter tisti, ki vas omenjena tematika zanima.

Prijava (ime, priimek, institucija): sekcija.ziv@zzsp.org

Kotizacije za udeležbo na posvetu ni.

Področje izobraževanja otrok in mladostnikov s čustvenimi in vedenjskimi težavami odpira vedno več vprašanj in ovir, s katerimi se pri svojem delu soočajo strokovni delavci v vzgojnih zavodih in domovih. S tem namenom želimo odpreti prostor za izmenjave dobrih praks in rešitev na področju izobraževanja otrok in mladostnikov, nameščenih v vzgojnih zavodih in domovih z njihovimi enotami.

S tem namenom bomo v sklopu posveta:

  • pregledali obstoječe programe izobraževanja v slovenskih zavodih, stanovanjskih skupinah in mladinskih domovih,
  • izpostavili pomanjkljivosti in težave, s katerimi se zavodi in domovi srečujejo pri izobraževanju otrok in mladostnikov s ČVT,
  • identificirali vedenjske posebnosti otrok in mladostnikov, ki vplivajo na šolsko (ne)uspešnost,
  • predstavili dobre prakse na področju izobraževanja otrok in mladostnikov s ČVT in oblikovali nove možnosti za zavodsko povezovanje in skupno iskanje rešitev.

K izmenjavi dobrih praks in iskanju skupnih rešitev vabljeni vsi strokovni delavci, ki se pri svojem delu srečujete z otroci in mladostniki z vedenjskimi in čustvenimi težavami, ter tisti, ki vas omenjena tematika zanima.

Sekcije za institucionalno vzgojo

Tags: , , ,

Trackback from your site.

Pišite nam in povežite se

V ZZSP si želimo čim več komunikacije z in med člani, pa tudi z vsemi ostalimi, zainteresiranimi za socialno pedagoške teme.

  • Bi se morda z veseljem udeležili kakšnega izobraževanja na določeno temo?
  • Bi se želeli vključiti v katero od aktivnosti ali biti njen nosilec/nosilka?
  • Pogrešate kakšno vsebino v biltenu ali na spletni strani?
  • Imate mnenje o kakšni temi, ki zadeva socialno pedagogiko, in bi ga radi podelili z ostalimi?
  • Bi nam radi kaj sporočili?

Pišite nam! Poštni predal, kjer pričakujemo vašo pošto: info@zzsp.org

Ali nas poiščite na FB strani in v FB skupini.

Donacija dohodnine

Državljani imamo sorazmerno malo nadzora nad porabo denarja, ki ga vplačamo v državno blagajno v obliki davkov. Vsak, ki oddaja dohodninsko napoved v Sloveniji, pa ima po zakonodaji možnost, da usmerja 1 % dohodnine tako, kot želi sam.

Na člane in vse, ki spremljate naše delo, se obračamo s prošnjo, da nam podarite svoj 1 % delež dohodnine, kot vam to omogoča država. To lahko storite tako, da izpolnete obrazec (ali namero sporočite preko sistema eDavki) in ga posredujete davčnemu uradu.

Za izpolnjevanje potrebujete naslednje podatke: Združenje za socialno pedagogiko, davčna številka 57411832 in delež dohodnine, ki ga želite nameniti.

Hvala!