Študentska sekcija

Študentska sekcija ZZSP je bila ustanovljena na občnem zboru 24. 3. 2017. V tistem letu je na stojnici v avli Pedagoške fakultete v Ljubljani potekala predstavitev sekcije, njene članice pa so kasneje tudi aktivno sodelovale pri izvedbi kongresa ZZSP kot tehnična pomoč, hkrati pa so svoje izkušnje in znanje pokazale tudi kot soavtorice prispevkov. Po nekaj letih premora se je sekcija ponovno vzpostavila v letu 2021. Namenjena je združevanju študentk_ov Socialne pedagogike Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Trenutno njene_i člani_ce organizirajo filmske večere in bralno-diskusijski klub. 

Predsednica študentske sekcije je Liza Lozar Zajec.

 Vse, ki bi se rade_i pridružile_i Študentski sekciji, vabimo na naše dogodke, ki jih lahko zasledite na Facebook skupini Študentke_i Socialne pedagogike, dosegljive_i pa smo tudi na [email protected]

Dogodki

Filmski večer ŠS ZZSP – World of tomorrow

19. aprila je potekal že drugi dogodek ponovno obujene Študentske sekcije. Na Pedagoški fakulteti v Ljubljani smo si ogledali kratki avantgardni film World of tomorrow ustvarjalca Don Hertzfeldta, ki odpira vprašanja o naši prihodnosti, smislu bivanja in človečnosti. V prijetni manjši zasedbi smo po ogledu o temah filma tudi podebatirali. Predvsem se nas je dotaknilo vprašanje, kaj pomeni biti človek – ali je to strah pred smrtjo, lovljenje sreče ali pa potreba po soustvarjanju zgodovine? Morda vse to in še več. World of tomorrow predstavlja tudi razmišljanje o pomenu spominov in upravljanje z njimi, kar nas je popeljalo do odpiranja etičnih vprašanj, vezanih na delo s travmo in materializiranje spominov. Ob tem nam ni ušla tudi tema socialne prihodnosti in evolucije človeka, ki nas (morda) čaka. 

PIKNIK ŠTUDENTSKE SEKCIJE ZZSP

V sredo, 4. maja 2022, smo se študentke_i socialne pedagogike PeF UL zbrale_i na prvem letošnjem pikniku, ki je bil namenjen spoznavanju in druženju študentk_ov vseh letnikov našega študija. Sončno popoldne smo preživele_i na zelenici ob fakulteti, kjer smo poleg pogovorov in obujanja spominov na prigode s študija predstavile_i pretekle in prihodnje projekte ŠS ZZSP. Ker pa socialnopedagoški piknik le-to ne bi bil, če ne bi vseboval vsaj kakšne krajše igre in spoznavne aktivnosti, smo se nekoliko bolje spoznale_i še s pomočjo “speed dating” vprašanj. Večer smo zaključile_i v prijetnem vzdušju in upamo, da se naslednje leto srečamo v še večjem številu. 

P.S.: Ste vedele_i, da so klopc’e na zelenici ob fakulteti izdelale_i študentke_i SP v okviru študijskega projekta? Vabljene_i, da z nami delite tudi vaše študijske projekte, ki ji bomo z veseljem delile_i z drugimi!

piknik
Pomakni se na vrh