7. KONGRES SOCIALNE PEDAGOGIKE Z MEDNARODNO UDELEŽBO

7. slovenski kongres socialne pedagogike z mednarodno udeležbo z nosilno temo »Stičišča izkušenj« je potekal od 13. do 15. oktobra 2017 na Rogli. Kot vsakokratni, je tudi letošnji kongres predstavljal ekskluziven dogodek združenja in stroke ter prinašal priložnost za srečanje strokovnjakov z znanstveno raziskovalnega področja in iz prakse. Največjega dogodka za ZZSP v tem letu se je udeležilo 137 udeleženk in udeležencev.

Na kongresu je bilo predstavljenih kar 60 prispevkov. Izpeljani sta bili dve okrogli mizi, 19 delavnic in 39 referatov na sekcijah. Poleg tega se je odvilo še 6 plenarnih predavanj povabljenih predavateljev iz Slovenije in tujine. Zajeli smo spoznanja in primere dobrih praks v različnih okvirih: šolstvo, delo v penalnih ustanovah, delo v nevladnem sektorju, socialno skrbstvo in socialno varstvo, skupnostno in mladinsko delo, zavodska vzgoja in delo v stanovanjskih skupinah, delo v centrih za usposabljanje in varstveno delovno področje, samopomoč, svetovanje in terapevtsko delo, znanost, raziskovanje in izobraževanje na področju socialne pedagogike itd. Ob večerih je potekal pester gledališki in glasbeni program, senzorično gledališče, svetlobni labirint ter interaktivna instalacija na temo duševnih stisk. Splošni vtisi so bili izredno pozitivni.

Več o programu in vsebini si lahko preberete v zborniku z naslovom Stičišča izkušenj: zbornik povzetkov 7. slovenskega kongresa socialne pedagogike z mednarodno udeležbo, ki je ob kongresu izšel v tiskani obliki, lahko pa ga prelistate tudi tukaj.

Nekaj fotografij za pokušino …

   

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji.

 

Pretekli kongresi

 1. kongres socialne pedagogike z mednarodno udeležbo: POKLICNA IDENTITETA IN PODROČJE SOCIALNE PEDAGOGIKE, Bled, 13. – 15. 11. 1997
 2. kongres socialne pedagogike z mednarodno udeležbo: VSAKODNEVNO ŽIVLJENJE – PARTICIPACIJA UPORABNIKOV, Škofja Loka, 9. – 11. 11. 2000
 3. kongres socialne pedagogike z mednarodno udeležbo: MODELI DOBRE PRAKSE V SOCIALNOPEDAGOŠKEM DELU – STROKOVNI IZZIVI V DRUŽBI NEGOTOVOSTI, Rogla, 20. – 22. 10. 2005
 4. kongres socialne pedagogike z mednarodno udeležbo: SOCIALNOPEDAGOŠKA STROKA – PREPOZNAVNOST – IZZIVI SODOBNOSTI, Rogla, 16. – 18. 10. 2008
 5. kongres socialne pedagogike z mednarodno udeležbo: MOČI STROKE, Rogla, 21. – 23. 10. 2011
 6. kongres socialne pedagogike z mednarodno udeležbo: TOKOVI STROKE, Rogla, 10. – 12. 10. 2014
 7. kongres socialne pedagogike z mednarodno udeležbo: STIČIŠČA IZKUŠENJ, Rogla, 13. – 15. 10. 2017

Pišite nam in povežite se

V ZZSP si želimo čim več komunikacije z in med člani, pa tudi z vsemi ostalimi, zainteresiranimi za socialno pedagoške teme.

 • Bi se morda z veseljem udeležili kakšnega izobraževanja na določeno temo?
 • Bi se želeli vključiti v katero od aktivnosti ali biti njen nosilec/nosilka?
 • Pogrešate kakšno vsebino v biltenu ali na spletni strani?
 • Imate mnenje o kakšni temi, ki zadeva socialno pedagogiko, in bi ga radi podelili z ostalimi?
 • Bi nam radi kaj sporočili?

Pišite nam! Poštni predal, kjer pričakujemo vašo pošto: info@zzsp.org

Ali nas poiščite na FB strani in v FB skupini.

Donacija dohodnine

Državljani imamo sorazmerno malo nadzora nad porabo denarja, ki ga vplačamo v državno blagajno v obliki davkov. Vsak, ki oddaja dohodninsko napoved v Sloveniji, pa ima po zakonodaji možnost, da usmerja 1 % dohodnine tako, kot želi sam.

Na člane in vse, ki spremljate naše delo, se obračamo s prošnjo, da nam podarite svoj 1 % delež dohodnine, kot vam to omogoča država. To lahko storite tako, da izpolnete obrazec (ali namero sporočite preko sistema eDavki) in ga posredujete davčnemu uradu.

Za izpolnjevanje potrebujete naslednje podatke: Združenje za socialno pedagogiko, davčna številka 57411832 in delež dohodnine, ki ga želite nameniti.

Hvala!