20. srečanje Sekcije socialne pedagoginje in pedagogi v šoli

Tokratnega, jubilejnega, 20. srečanja se je udeležilo rekordno število članov sekcije in sicer 44. Tega smo članice odbora sekcije izredno vesele, saj je to znak, da kljub temu, da trenutno ne moremo delovati »v živo«, naše strokovno sodelovanje teče več kot odlično. Dobili smo se na spletni platformi ZOOM, v sredo, 10. 11. 2021.

Na tokratnem srečanju je bila z nami socialna pedagoginja, ravnateljica in članica mobilne službe Strokovnega centra Mladinskega doma Jarše Ina Kreft Toman, ki nam je predstavila delovanje Strokovnih centrov in sodelovanje z rednimi osnovnimi šolami. Ob tem je izhajala iz zakonskih sprememb, ki so se zgodilo januarja 2021. Takrat je namreč stopil v veljavo ZOOMTVI (Zakon o obravnavi otrok in mladostnikov s čustvenimi in vedenjskimi težavami in motnjami v vzgoji in izobraževanju), ki je osnova za oblikovanje Strokovnih centrov. Le-te najdemo po celotni Sloveniji in vse osnovne šole se lahko poslužijo njihovega strokovnega svetovanja – odvisno v kateri regiji se nahajajo.

Po predstavitvi in pravzaprav že med njo smo udeleženci predavateljico zasuli z vprašanji. Zaznati je bilo, da je potreba po sodelovanju s strokovnimi centri velika. Po zaključku formalnega dela smo poskušali razrešiti še nekaj dilem v zvezi s spremljevalci otrok oz. postopkom pridobitve spremljevalca preko različnih kanalov (MIZŠ, občina).

20. srečanje Sekcije socialne pedagoginje in pedagogi v šoli
Pomakni se na vrh