Članstvo

Združenje za socialno pedagogiko je edino stanovsko združenje socialnih pedagogov in socialnih pedagoginj v Sloveniji, ki izdaja edino strokovno in znanstveno revijo s tega področja v našem prostoru.

Več o ZZSP lahko preberete pod zavihkom O ZZSP, na tem mestu pa vabimo vse socialne pedagoginje in pedagoge, ter vse tiste, ki se ukvarjte s socialno pedagoškim delom, k včlanitvi v naše Združenje.

Čemu postati član:

 • Podprete obstoj in delovanje edinega stanovskega združenja socialnih pedagogov in pedagoginj v Sloveniji.
 • Lahko sodelujete in soodločate pri delu društva.
 • Podprete tiskanje strokovne revije Socialna pedagogika, ki izhaja povprečno štirikrat letno (oz. dvakrat letno v obliki dvojne številke); revijo prejmete v svoj nabiralnik.
 • Cenejša udeležba na strokovnih dogodkih.
 • Imate aktivno in pasivno volilno pravico za organe društva.
 • Obveščeni ste o dogajanju na področju socialne pedagogike: strokovna izobraževanja, domače in mednarodne konference, delovna mesta …
 • Združenje zastopanje interese slovenskih socialnih pedagogov.

Včlanite se tako, da izpolnite pristopno izjavo in nam jo pošljete na e-naslov info@zzsp.org ali na naslov Združenja.

pristopna-izjava

Članstvo velja do pisnega preklica.

PLAČILO ČLANARINE

Članarine članov in članic predstavljajo enega najpomembnejših virov sredstev za delovanje Združenja. Zahvaljujemo se vsem, ki ste v preteklem letu poravnali naročnino. Vse članice in člane pa naprošamo, da poravnate članarino tudi za tekoče leto.

Na občnem zboru smo se dogovorili, da članarina za leto 2020 ostaja enaka kot v preteklem letu, in sicer 24 EUR za diplomirane/zaposlene članice in člane Združenja in 12 EUR za študentke in študente, drugo članico ali člana Združenja iz istega gospodinjstva ali brezposelne.

Prosimo vas, da članarino za leto 2020 (in za pretekla leta, če tega še niste storili) poravnate na TRR – SI56610000012785529.

Ostali podatki, ki jih boste potrebovali za plačilo:

Združenje za socialno pedagogiko

Kardeljeva ploščad 16

1000 Ljubljana

IBAN: SI56 6100 0001 2785 529

BIC banke: HDELSI22

Koda namena: OTHR

Namen: Ime in priimek – 2020

Hvala vsem, ki ste članarine redno plačevali.

Pišite nam in povežite se

V ZZSP si želimo čim več komunikacije z in med člani, pa tudi z vsemi ostalimi, zainteresiranimi za socialno pedagoške teme.

 • Bi se morda z veseljem udeležili kakšnega izobraževanja na določeno temo?
 • Bi se želeli vključiti v katero od aktivnosti ali biti njen nosilec/nosilka?
 • Pogrešate kakšno vsebino v biltenu ali na spletni strani?
 • Imate mnenje o kakšni temi, ki zadeva socialno pedagogiko, in bi ga radi podelili z ostalimi?
 • Bi nam radi kaj sporočili?

Pišite nam! Poštni predal, kjer pričakujemo vašo pošto: info@zzsp.org

Ali nas poiščite na FB strani in v FB skupini.

Donacija dohodnine

Državljani imamo sorazmerno malo nadzora nad porabo denarja, ki ga vplačamo v državno blagajno v obliki davkov. Vsak, ki oddaja dohodninsko napoved v Sloveniji, pa ima po zakonodaji možnost, da usmerja 0,5 % dohodnine tako, kot želi sam.

Na člane in vse, ki spremljate naše delo, se obračamo s prošnjo, da nam podarite svoj 0,5% delež dohodnine, kot vam to omogoča država. To lahko storite tako, da izpolnete obrazec (ali namero sporočite preko sistema eDavki) in ga posredujete davčnemu uradu.

Za izpolnjevanje potrebujete naslednje podatke: Združenje za socialno pedagogiko, davčna številka 57411832 in delež dohodnine, ki ga želite nameniti.

Hvala!