Kdo smo in s čim se ukvarjamo?

Najvišji organ Združenja je skupščina, ki jo sestavljajo vsi člani. Na redni letni skupščini, ki je potekala v marcu 2017, so bile izpeljane redne volitve v izvršni in nadzorni odbor Združenja ter častno razsodišče.

 

PREDSEDNICA

Združenje vodi predsednik/ca v mandatni dobi dveh let. Od marca 2015 dalje sem predsednica in hkrati tudi predsednica izvršnega odbora dr. Karmen Mikek.

Svetovalna delavka, učiteljica dodatne strokovne pomoči, koordinatorica prostovoljnega dela in še v nekaj službenih vlogah. Že nekaj let aktivna v ZZSP, v zadnjih letih kot predsednica. Zanimajo me ljudje in njihove zgodbe, zlasti zgodbe tistih, ki živijo nekoliko drugače ali iščejo možnosti za drugačno življenje. Uživam v dolgih pogovorih s prijatelji, ob skodelici dobre kave. Takrat se rodijo najboljše ideje.

 

IZVRŠNI ODBOR

Izvršni odbor opravlja organizacijska, strokovno tehnična in administrativna dela ter vodi delo Združenja med dvema po programu in sklepih sprejetih na skupščini. Poleg predsednice smo člani izvršnega odbora v tem mandatu še Damjan Habe, Tea Vukomanović, Kristina Šmitran, Nives Železnik. Članice izvršnega odbora so tudi predstavnice sekcij ZZSP: Simona Lanišek, predstavnica sekcije socialnih pedagoginj in pedagogov v šoli, Tina Kralj, predsednica sekcije socialnih pedagogov v vzgojnih zavodih ter Helena Grbec, predstavnica študentske sekcije.

Damjan Habe 

Vzgojitelj v Mladinskem domu Jarše, predan vrednotam “PMD-ja”, ponosen nosilec komaj živečega a trdoživega predavateljskega S.P.- ja, predavatelj na socialni pedagogiki v Kopru. Brezglavi entuziast in asertivec! Satelitski član IO ZZSP in vedno prepričan, da se kongresi delajo že tri leta prej … tudi ko se delajo že tri leta prej … Zaljubljen v idejo povezovanja in poenostavljanja. V prostem času ulični potepuški pes, ljubitelj klovnov in etno glasbe. Življenjski izziv: dneve se živi enega ne enkrat.  (To mi do danes še ni uspelo.)

Kristina Šmitran

Fotografija in predstavitev kmalu…

 

Nives Železnik

Fotografija in predstavitev kmalu…

 

Tea Vukomanović

Ponosna socialna pedagoginja, obožujem svojo službo v VIZ Višnja Gora.

Poleg službe in dela v Združenju študiram transakcijo analizo, sem članica študijske skupine pri sekciji ČVM (ZSRPS), prostovoljka pri Društvu za zaščito živali Ljubljana in pa najlepše – doma imam 2 mucki 🙂 Življenjski moto: Work Hard, Play Hard, Rest Hard.

Simona Lanišek

Zaposlena sem na osnovni šoli kot izvajalka dodatne strokovne pomoči (socialna pedagoginja), v prostem času pa še predsednica SSPŠ, članica IO ZZSP, saksofonistka in članica pihalnega orkestra, potapljačica, učenka španščine in znakovnega jezika, rekreativna športnica… Ja, rada sem aktivna in obkrožena z ljudmi. Zanimajo me njihove zgodbe, doživljanja, izkušnje. Vedno me kaj novega naučijo in s tem bogatijo. Kadar pa potrebujem trenutek tišine, se odmakiti od vsega in vseh, v mirnem kotičku nekaj ustvarjam – šivam, lepim, barvam…:)

NADZORNI ODBOR

Nadzorni odbor spremlja zakonitost dela vseh organov Združenja in njihovo delo, nadzira finančno in materialno poslovanje Združenja ter sproti obvešča izvršni odbor. V tem mandatu naloge nadzornega odbora opravljamo dr. Andreja Grobelšek, dr. Denis Grcić in Alja Zorman.

ČASTNO RAZSODIŠČE 

Častno razsodišče vodi postopek in odloča o disciplinski odgovornosti članov, o kršitvah etičnih pravil socialno pedagoškega dela, obravnava medsebojne spore oziroma konflikte in druge sporne vrste ravnanja oziroma opustitve članov Združenja. Častno razsodišče sestavljamo dr. Bojan Dekleva, mag. Sabina Mujkanović in dr. Špela Razpotnik. 

 

ADMINISTRATORKA

Administratorska in tajniška dela opravljam Helena Grbec.

Pišite nam

V ZZSP si želimo čim več komunikacije  z in med člani pa tudi z vsemi ostalimi zainteresiranimi za socialno pedagoške teme.

Bi se morda z veseljem udeležili kakšnega izobraževanja iz določene teme? Pišite nam!

Bi se želeli vključiti v katero od aktivnosti, ali biti njen nosilec/nosilka? Pišite nam!

Pogrešate kakšno vsebino v biltenu ali na spletni strani? Pišite nam!

Imate mnenje o kakšni temi, ki zadeva socialno pedagogiko, in bi ga radi podelili z ostalimi? Pišite nam!

Poštni predal, kjer pričakujemo vašo pošto: info@zzsp.org

Donacija dohodnine

Državljani imamo sorazmerno malo nadzora nad porabo denarja, ki ga vplačamo v državno blagajno v obliki davkov. Vsak, ki oddaja dohodninsko napoved v Sloveniji, pa ima po zakonodaji možnost, da usmerja 0,5 % dohodnine tako, kot želi sam.

Na člane in vse, ki spremljate naše delo, se obračamo s prošnjo, da nam podarite svoj 0,5% delež dohodnine, kot vam to omogoča država. To lahko storite tako, da izpolnete obrazec (ali namero sporočite preko sistema eDavki) in ga posredujete davčnemu uradu.

Za izpolnjevanje potrebujete naslednje podatke: Združenje za socialno pedagogiko, davčna številka 57411832 in delež dohodnine, ki ga želite nameniti.

Hvala!