Kdo smo in s čim se ukvarjamo?

Najvišji organ Združenja je skupščina, ki jo sestavljajo vsi člani. Na redni letni skupščini, ki je potekala v marcu 2021, so bile izpeljane redne volitve v izvršni in nadzorni odbor Združenja ter častno razsodišče.

PREDSEDNICA

Tea Vukomanović

Združenje vodi predsednik_ca v mandatni dobi dveh let. Od marca 2019 dalje sem predsednica.

Ponosna socialna pedagoginja, obožujem svojo službo vzgojiteljice v ViZ Višnja Gora.

Nekatera moja trenutna področja šolanja in dela so še: študij socialne pedagogike na 3. stopnji, študij transakcijske analize, organizatorka študijskih skupin (sekcija ČVM pri DSRPS), članica razvojne skupine formativnega spremljanja, članica komisije za razvoj pri DSRP, koordinatorka projekta poodpustnega spremljanja pri projektu COOČVMVZ…

PODPREDSEDNICA

Hana Košan 

Več o Hani si lahko preberete na povezavi “OBRAZI NEVLADNIKOV” ali jo poslušate “V dobri družbi” ali “Za kaj se je vredno boriti”.

IZVRŠNI ODBOR

Izvršni odbor opravlja organizacijska, strokovno tehnična in administrativna dela ter vodi delo Združenja med dvema skupščinama po programu in sklepih sprejetih na skupščini. Poleg predsednice smo člani izvršnega odbora v tem mandatu še Marina Ristič, Helena Grbec, Hana Košan, Vesna Hladnik. Članici izvršnega odbora sta tudi predstavnica sekcije socialnih pedagoginj in pedagogov v šoli: Saša Borovnik ter predstavnica sekcije za institucionalno vzgojo: Tina Kralj.

Helena Grbec

Sem študentka magistrskega študija socialne pedagogike. Trenutno sem najbolj okupirana s pripravo na pisanje magistrske naloge, sicer pa sem vedno polna novih idej, ki jih skušam deliti med ljudi in navsezadnje skupaj z njimi uresničiti. V prostem času rada posedam s prijatelji_cami, spijem kavico v lokalu in preberem kakšno dobro kriminalko.

Vesna Hladnik

Socialna pedagoginja, geštalt izkustvena psihoterapevtka, svetovalna delavka v osnovni šoli, do nedavnega tudi predsednica Sekcije socialnih pedagogov v osnovni šoli pri ZZSP in nenazadnje mama. Vloge, ki so me izoblikovale in verjamem, da me bodo v prihodnje še preoblikovale. Zadnje čase premalo potujem in berem. Lahko bi bila tudi večkrat v vlogi prostovoljke (tako kot sem bila v študentskih letih). Kava na soncu in v dobri družbi in “na ekrančku se izpiše: battery fully charged”.

Marina Ristić

Skrbnica digitalnih vsebin Združenja. Ureja in skrbi za spletno pojavljanje Združenja na uradni spletni strani, FB strani in FB skupini Socialni/e pedagogi/nje v Sloveniji. 

Sem socialna pedagoginja z zelo velikim občutkom lojalnosti do stroke. Zaposlena v dijaškem domu kot vzgojiteljica. Sem tudi supervizorka in svetovalka. Uživam v povezovanju, kreativnosti in koordiniranju. Rada imam dobro družbo, knjigo, ples, morje in smeh.

Predstavnica sekcije socialnih pedagoginj in pedagogov v šoli
Saša Borovnik

Sem članica Sekcije socialne pedagoginje in pedagogi v šoli že od njenega samega začetka, sedaj pa tudi njena predsednica. Kot socialna pedagoginja opravljam službo mobilne izvajalke dodatne strokovne pomoči na Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje. Rada sem v družbi kolegic in kolegov socialnih pedagoginj/-ov, saj sem rada vključena v izmenjavanje izkušenj, mnenj in s tem profesionalno rast. Sem tudi mamica dvema deklicama, ki pridno zapolnita moj prosti čas.  

Predstavnica sekcije za institucionalno vzgojo
Tina Kralj

NADZORNI ODBOR

Nadzorni odbor spremlja zakonitost dela vseh organov Združenja in njihovo delo, nadzira finančno in materialno poslovanje Združenja ter sproti obvešča izvršni odbor. V tem mandatu naloge nadzornega odbora opravljamo Simona Zaletel, Rok Demšar, Mateja Žan Turk.

Simona Zaletel

Zaposlena sem na osnovni šoli kot izvajalka dodatne strokovne pomoči (socialna pedagoginja), v prostem času pa še saksofonistka in članica pihalnega orkestra, potapljačica, učenka španščine in znakovnega jezika, rekreativna športnica… Ja, rada sem aktivna in obkrožena z ljudmi. Zanimajo me njihove zgodbe, doživljanja, izkušnje. Vedno me kaj novega naučijo in s tem bogatijo. Kadar pa potrebujem trenutek tišine, se odmakniti od vsega in vseh, v mirnem kotičku nekaj ustvarjam – šivam, lepim, barvam…:)

Mateja Žan Turk

Socialna pedagoginja in magistrica poslovnih ved. Zaposlena kot strokovna delavka in koordinatorka v nevladni organizaciji Zveza Sožitje. Področja dela: neprofitni management, vodenje nacionalnih in mednarodnih programov in projektov, koordinacija mreže društev, invalidsko varstvo, strokovnjakinja za lahko branje.

ČASTNO RAZSODIŠČE 

Častno razsodišče vodi postopek in odloča o disciplinski odgovornosti članov, o kršitvah etičnih pravil socialno pedagoškega dela, obravnava medsebojne spore oziroma konflikte in druge sporne vrste ravnanja oziroma opustitve članov Združenja. Častno razsodišče sestavljamo dr. Bojan Dekleva, Ines Jaušovec, mag. Darja Barborič Vesel.

dr. Bojan Dekleva

Več kot dve desetletji sem delal kot učitelj na študiju socialne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, zdaj pa sem upokojenec. Imel sem to srečo in veselje, da sem lahko od nastanka Združenja za socialno pedagogiko leta 1997 dalje bil prisoten pri njegovem delovanju.

Rok Demšar

Sem Rok Demšar vzgojitelj v VIZ Višnja Gora. Uživam v debatah, pa tudi v športu, izletih, pohodih in preživljanju časa z meni dragimi osebami.

 Ines Jaušovec

Darja Barborič Vesel

ADMINISTRATORKA

Administratorska in tajniška dela opravlja

Maša Fatur

Sem študentka socialne pedagogike, tabornica, pevka, ljubiteljica hribov in smučanja. Rada odkrivam nove svetove – potujem, ustvarjam, berem in se obkrožam z ljudmi in njihovimi zgodbami, ki vedno navdihujejo in me popeljejo v zanimive pogovore in razmišljanja o (še) lepšem jutri. 

Pišite nam in povežite se

V ZZSP si želimo čim več komunikacije z in med člani, pa tudi z vsemi ostalimi, zainteresiranimi za socialno pedagoške teme.

  • Bi se morda z veseljem udeležili kakšnega izobraževanja na določeno temo?
  • Bi se želeli vključiti v katero od aktivnosti ali biti njen nosilec/nosilka?
  • Pogrešate kakšno vsebino v biltenu ali na spletni strani?
  • Imate mnenje o kakšni temi, ki zadeva socialno pedagogiko, in bi ga radi podelili z ostalimi?
  • Bi nam radi kaj sporočili?

Pišite nam! Poštni predal, kjer pričakujemo vašo pošto: info@zzsp.org

Ali nas poiščite na FB strani in v FB skupini.

Donacija dohodnine

Državljani imamo sorazmerno malo nadzora nad porabo denarja, ki ga vplačamo v državno blagajno v obliki davkov. Vsak, ki oddaja dohodninsko napoved v Sloveniji, pa ima po zakonodaji možnost, da usmerja 1 % dohodnine tako, kot želi sam.

Na člane in vse, ki spremljate naše delo, se obračamo s prošnjo, da nam podarite svoj 1 % delež dohodnine, kot vam to omogoča država. To lahko storite tako, da izpolnete obrazec (ali namero sporočite preko sistema eDavki) in ga posredujete davčnemu uradu.

Za izpolnjevanje potrebujete naslednje podatke: Združenje za socialno pedagogiko, davčna številka 57411832 in delež dohodnine, ki ga želite nameniti.

Hvala!