Posvet 2023

“Tak otrok ne sodi k nam!: Kako bi osnovali vzgojno-izobraževalni sistem, v katerem bi vsi dobro živeli?”

Združenje za socialno pedagogiko in Oddelek za socialno pedagogiko Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani prirejamo posvet z naslovom: »Tak otrok ne sodi k nam: Kako bi osnovali vzgojno-izobraževalni sistem, v katerem bi vsi dobro živeli?«.

Posvet bo potekal od 10.00 do 14.00 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, predavalnica 212.

Uvodnemu nagovoru bosta sledili predavanji Anice Mikuš Kos, z naslovom: »Kaj lahko storimo tukaj in sedaj?«, in Mije Marije Klemenčič, z naslovom: »Od dobrih praks k stalnim praksam«. V slednjem bo predavateljica predstavila raziskavo: »Podporne mreže mladih v psihosocialnih stiskah«, s posebnim poudarkom na delu, ki se tiče vzgoje in izobraževanja v povezavi s stiskami mladih.
Predavanjem bo sledila okrogla miza, na kateri bodo sodelovale socialne pedagoginje zaposlene v različnih vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Udeleženci okrogle mize bodo odprli izzive, s katerimi se
srečujejo v svojih praksah, primere dobrih praks in potrebe po sistemskih rešitvah.

Prijave na posvet sprejemamo preko obrazca dostopnega na povezavi (klik).

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest, najkasneje do 28. 5. 2023. Za vsa vprašanja smo dosegljivi na mail: izvrsni.odbor@zzsp.org.

Pišite nam in povežite se

V ZZSP si želimo čim več komunikacije z in med člani, pa tudi z vsemi ostalimi, zainteresiranimi za socialno pedagoške teme.

  • Bi se morda z veseljem udeležili kakšnega izobraževanja na določeno temo?
  • Bi se želeli vključiti v katero od aktivnosti ali biti njen nosilec/nosilka?
  • Pogrešate kakšno vsebino v biltenu ali na spletni strani?
  • Imate mnenje o kakšni temi, ki zadeva socialno pedagogiko, in bi ga radi podelili z ostalimi?
  • Bi nam radi kaj sporočili?

Pišite nam! Poštni predal, kjer pričakujemo vašo pošto: info@zzsp.org

Ali nas poiščite na FB strani in v FB skupini.

Donacija dohodnine

Državljani imamo sorazmerno malo nadzora nad porabo denarja, ki ga vplačamo v državno blagajno v obliki davkov. Vsak, ki oddaja dohodninsko napoved v Sloveniji, pa ima po zakonodaji možnost, da usmerja 1 % dohodnine tako, kot želi sam.

Na člane in vse, ki spremljate naše delo, se obračamo s prošnjo, da nam podarite svoj 1 % delež dohodnine, kot vam to omogoča država. To lahko storite tako, da izpolnete obrazec (ali namero sporočite preko sistema eDavki) in ga posredujete davčnemu uradu.

Za izpolnjevanje potrebujete naslednje podatke: Združenje za socialno pedagogiko, davčna številka 57411832 in delež dohodnine, ki ga želite nameniti.

Hvala!