Vabilo na izkustveno delavnico

HEKTIČNA HARMONIJA – Odkrivanje opremljenosti za spoprijemanje s stresom

Podajte se na skupno potovanje skozi stres, umirjenost in pridobivanje zmogljivosti s Hectic Harmony – dinamično igro, zasnovano za obvladovanje kompleksnosti spoprijemanja s stresom.

Stres je neizogiben del življenja, a pogosto preobremenjujoč. Sprva je bil stres evolucijska prednost, saj je povečal našo budnost in zmogljivost, vendar pa se v današnjem hitrem svetu, kjer so pričakovanja vse večja, mnogi spopadamo s pretiranim stresom. Negativni dražljaji, dolgotrajna obdobja stresa ali intenzivni dogodki lahko privedejo do izgorelosti, medtem ko lahko premajhna stimulacija povzroči stanje “dolgočasja”.

Tradicionalno izobraževanje o stresu je pogosto pomanjkljivo, saj ponuja le teoretična spoznanja, ne da bi posameznikom omogočilo učinkovita orodja za uravnavanje stresa. Igra Hektična harmonija ponuja udeleženim možnost za razpravo o stresnih dejavnikih in mehanizmih za spoprijemanje s stresom, ne da bi
se spuščali v preveč obremenjujoče teme. Pogovori o stresu so namreč zelo pomembni, a tudi zahtevni. Prav tako ljudje pogosto nimamo besed, s katerimi bi ubesedili svoje stresne dejavnike ali tehnike pomirjanja, kar še naprej ohranja stigmo, ki spremlja vprašanja, povezana s stresom.

Hektična harmonija*, skupna stvaritev CrisisCare in PM (Belgjia), je simulacijska igra, ki je skrbno izdelana za interaktivno seznanjanje igralcev z osnovami obvladovanja stresa. Igralci skozi prizmo izmišljenih likov preživljajo stresen dan, se učijo prepoznavati stresne dejavnike in se ustrezno odzivati, da bi se izognili
izgorelosti ali dolgočasju. Igra poudarja optimalno zmogljivost z optimalno stimulacijo in poudarja pomen sistema socialne podpore ter spodbuja igralce, da izrazijo svoje izkušnje s stresom.

Delavnico bo vodil avtor igre Nils Vandenbroucke, potekala pa bo v angleščini.

*Hectic Harmony v angleščini je na voljo za individualni nakup ali kot del licenčnega paketa, o možnostih prevoda v slovenščino pa se bomo pogovorjali, če bo izkazano za to zanimanje po delavnici.

Delavnica bo potekala v četrtek, 14. 3. 2024, od 16.30 do 20.30 na Pedagoškifakulteti UL (Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana).

PRIJAVA

Število prijav na dogodek je omejeno. Prijave zbiramo do zapolnitve mest, najkasneje do 10.3.2024. Prijavite se lahko s klikom na povezavo (klik).

Več o delavnici in izvajalcu delavnice, si lahko preberete v priloženem vabilu.

Kotizacija:

Cena za člane ZZSP: 10 €

Cena za ostale: 15 €

V primeru, da niste prepričani, če je vaša članarina poravnana, lahko pišite na mail: [email protected]. V primeru vprašanj vezanih na delavnico lahko pišete na mail: [email protected].

Lepo vabljeni in lep pozdrav!

Rok Demšar

predsednik ZZSP

Vabilo na izkustveno delavnico
Pomakni se na vrh